Náš tým

Helena Šimánková, manažerka prodejny

Jsem máma dvou dětí. S příchodem prvorozené Laury svět získal úplně nový rozměr. Začala jsem řešit v čem peru a co dítě jí, aby to pro něj bylo šetrné a vhodné. Najednou jsem zjistila, že se měním celá. Začalo mi vadit, že zbytečně někde plýtvám jídlem, že produkuji moc odpadu.

Nemyslím si, že jednotlivec je v otázce ekologie bezmocný. Když každý uděláme alespoň něco málo, celkově budeme žít v lepším, čistějším prostředí a budeme mít lepší pocit.

Během mé druhé mateřské dovolené jsem se seznámila s majitelem české firmy, která vyrábí ekologicky šetrnou drogerii. Je to úžasný člověk. Dal mi ten poslední impulz k chuti změnit svět a alespoň v rámci osobního prostoru ho udělat lepším.

Dostala jsem nápad…..

Tím nápadem byla bezobalová drogerie. Tato myšlenka se rychle ujala. Přijít si koupit jen potřebnou dávku konkrétního čističe nebo prášku na praní, opakovaně doplňovat jeden jediný rozprašovač, a díky tomu nezatěžovat přírodu zbytečným odpadem, je něco, co může v rámci svého domova udělat každý z nás.

Rozhodla jsem se otevřít si kamennou prodejnu, protože v našem nejbližším okolí nic takového není. Mým cílem je, aby i lidé okolo mne, které potkávám každý den, měli stejnou možnost pečovat o naše společné životní prostředí.

Pojďme společně každodenní rutinou vylepšit svůj svět! Není na tom nic složitého.

Milena Pašková, prodavačka

Záleží mi na životním prostředí, které zde zanecháme pro příští generace.
Vadí mi plýtvání a nadužívání plastů. Podporuji bezodpadové hospodářství, ekologické výrobky a
přírodní kosmetiku. Proto je pro mne bezobalový obchod jasná volba.
Líbí se mi, že si zde lidé mohou do vlastních obalů nabrat jen tolik, kolik opravdu spotřebují a nevytváří tak další odpad.
Mám ráda zákazníky, kteří jsou na stejné vlně jako já.
Šetřeme přírodu společně.